به گزارش «درگاه فیلم ایران» و به نقل از «کودک آنلاین»، سیدجمال هادیان دبیر جشنواره در این نشست ضمن اعلام این که مهندس آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس دغدغههایی که در زمینه ارتباط کودکان و نوجوانان با ابزار مدرن ارتباطی دارد، مبتکر تأسیس این جشنواره بوده است، گفت: همه ما اغلب از حضور کودکانمان در فضای مجازی ابراز نگرانی میکنیم و این یك نگرانی مشترک در همه دنیا است. کودکان ما الان از تولیدات خبری، رسانهای و ویدیویی استفاده میکنند که با سبک زندگی ما ناهمگون است، در حالی که ایران اسلامی دارای عقبه فرهنگی قابل احترامی است.
او ادامه داد: نهادهای متعددی متولی آمادهسازی محتوا برای کودکان و نوجوانان هستند، اما همراستایی برای شناخت استعدادها وجود ندارد و کار علمی در این زمینه کمتر صورت گرفته است.
هادیان گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گرفته است در رویدادی استعدادها را شناسایی کند تا هرکس از هرکجای ایران، بتواند به ارائه ایدههای خود بپردازد. این جشنواره چون از ایده همه استفاده میکند، جشنوارهای عدالت محور است. همچنین از نهادهای خصوصی حمایت میکند تا همه استعدادها فرصت ظهور و بروز داشته باشد تا برای کودکان محتوای جدید و جذاب تولید شود.
او تأكید كرد كه جشنواره كودك آنلاین ریالی از بودجه دولتی استفاده نخواهد كرد و جشنواره با كمك اسپانسرها اجرا خواهد شد. در واقع وزارت ارتباطات بانی و مبتكر این جشنواره است ضمن آن كه جشنواره كودكآنلاین به نوعی شتابدهنده تولید محتواست و این عملكرد جزو وظایف وزارت ارتباطات به شمار میرود.
دبیر جشنواره با اشاره به چگونگی برگزاری جشنواره کودک آنلاین گفت: جشنواره به ریاست مهندس آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار خواهد شد و من به عنوان دبیر، حسین شیخالاسلامی به عنوان مدیر محتوایی، طیبه فلكیان به عنوان مدیر اجرایی، مصطفی مصطفوی به عنوان مدیر ماركتینگ و علی محمدزاده به عنوان مدیر روابط عمومی تیم اجرایی جشنواره را شكل میدهیم ضمن آن كه شورای سیاست گذاری جشنواره را تعدادی از کارشناسان و فیلمسازان تشکیل می دهند.
هادیان در ادامه تأكید كرد: این جشنواره به هیچ عنوان از بودجه دولتی استفاده نخواهد کرد و به صورت مشاركتی و جذب اسپانسر برگزار میشود كه در حال حاضر، بزرگترین اسپانسر ما همراه اول است. در واقع میتوان اعلام كرد كه جشنواره وبسری و فیلم كوتاه كودكآنلاین، یك جشنواره مردمی بر اساس ایده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
هادیان در ادامه اظهار داشت: فراخوان شركت در این رویداد از دیروز در سایت جشنواره منتشر شده است و همه کسانی که فکر میکنند در زمینه بهبود وضعیت حضور کودکان در فضای مجازی ایده دارند، میتوانند با پر كردن فراخوان متقاضی شرکت باشند، تا در ادامه و در صورت برگزیده شدن ایده خود، مورد حمایت واقع شوند، آموزش ببینند و ایده آنها به مرحله تولید برسد.
به گفته دبیر جشنواره، جشنواره وبسری و فیلم كوتاه كودكآنلاین در بخشهای مختلف بیش از 200میلیون تومان جایزه دارد. هم جایزه اهدا میشود و هم به ایدههای منتخب مشاوره و حمایت جهت تولید ارائه میشود. بر اساس برنامه اجرایی جشنواره، در یك جشن ایده به ایدههای برتر جوایزی اهدا خواهد شد و پس از طی مراحل آموزشی و معرفی ایدهها به سرمایهگذار و تهیه کننده، كارها وارد مرحله تولید خواهد شد تا در اردیبهشت سال 98، مراسم اهدای جایزه به تولیدات برتر نخستین دوره جشنواره برگزار شود.
او تأكید كرد: حداكثر تلاش برای یك داوری عادلانه در همه بخشهای جشنواره صورت خواهد گرفت. دبیر جشنواره در ادامه این نشست به پرسشهای خبرنگاران حاضر در نشست پاسخ گفت. او اظهار داشت: همه فرزندان این كشور از فقیر و غنی نیاز به آموزش و سرگرمی دارند و مخاطب جشنواره همه كودكان ایران هستند ضمن آن كه یكی از اهداف اصلی جشنواره ارتقای سواد رسانهای است.
او گفت: اگر در پایان جشنواره ده ایده وبسری در زنجیره فضای مجازی قرار گیرد ما نظر بخش جالب توجهی از مخاطب كودك را جلب كردهایم.
هادیان اظهار داشت: جشنواره با پشتوانه افراد متخصص این امر شكل گرفته و از تجربه بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران هم استفاده میکند، اما باید توجه داشت كه این جشنواره ابتکار تازهای در دل خود دارد و آن هم حركت به سوی تولید ایده در زمینه وبسری است که این بخش تاکنون در یك فضای رقابتی قرار نگرفته است و به نظر میرسد كودكآنلاین به دلیل تفاوت ماهوی با جشنوارههای سینمایی دیگر مورد توجه قرار گیرد.
او در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران اظهار داشت: پیش بینی ما این است که بیش از هزار ایده دریافت کنیم و بتوانیم زنجیرهای از تولیدات متناسب با سن فرزندانمان در فضای مجازی بسازیم.
هادیان در ادامه اظهار داشتك امروز نویسندگان کتاب کودک و تصویرگران کودک میتوانند در تولید ایده برای جشنواره مشارکت داشته باشند.
او ضمن اظهار این نكته كه درباره مالکیت حقوقی ایدهها و آثار، برنامهریزی شده و پیشبینیهای لازم صورت گرفته است، در پاسخ به یك خبرنگار دیگر گفت: وقتی از ایده حمایت می شود و به تولید وبسری و فیلم میانجامد، در نهایت این فرایند به تولید در صنایع مجاور کمک میکند و دستیابی به این جایگاه اقتصادی با توجه به اقتصاد مقاومتی و تکیه بر استعدادهای داخلی و اشتغالزایی، حائز اهمیت است.
هادیان به اهمیت بازاریابی برای تولیدات نیز اشاره کرد و گفت: برای بازاریابی تولیدات هم کمپین مفصلی تشکیل خواهد شد که درحال حاضر تیم اجرایی در این زمینه مشغول به کار هستند. به گفته او نمایندگانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای سیاستگذاری این جشنواره حضور دارند و از تجربیات آنها استفاده میشود.
هادیان افزود: تاکنون بعد از یک توییت وزیر ارتباطات در فضای مجازی و پس از مصاحبه اینجانب درباره شروع به كار جشنواره، ظرف كمتر از یک روز، بیش از 30 نفر فراخوان ارائه ایده جشنواره را پر كردهاند كه این جالب توجه است.
دبیر جشنواره كودكآنلاین گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پهنای باندی به استفاده محتواها اختصاص میدهد و چه بهتر که این پهنای باند و هزینهای كه اختصاص مییابد، برای کودک و نوجوان باشد.
او با بیان اینکه جشنواره از تولیدکنندگان وبسری به مشاور و كارشناس استفاده میكند، گفت: كارهای مقدماتی این جشنواره از حدود دوماه پیش آغاز شده است و در این مدت طی جلسات مختلف درباره ساز و کار اجرایی جشنواره فکر و تصمیمگیری شده است و امروز با یک پختگی به میدان آمدهایم.
هادیان در پایان ضمن تشكر از اهالی رسانه، از آنها خواست تا به عنوان حامی معنوی این رویداد گسترده در راه برپایی هر چه بهتر آن مشاركت كنند.