به گزارش «درگاه فیلم ایران» و به نقل از خبرگزاری ایرنا ، اختتامیه این جشنواره دوسالانه که نهمین دوره آن پس از چهار سال برگزار شد ، در مجتمع فرهنگی هنری وارش بابل وبرگزار شد.
مسابقه بین الملل
یکی از بخش های نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم وارش ، بخش بین الملل با عنوان ' میراث مشترک ' بود که داوری آن را ' سرگئی دوورتسوی ' ، ' مارینا تروپیگینا ' و ' مهرداد اسکویی بر عهده داشتند و در طول برگزاری جشنواره هم 24 فیلم در این بخش اکران شد.
در پایان بهترین انیمشین بخش مسابقه بین الملل ' تئوری غروب ' به کارگردانی رومن سوکولف از روسیه معرفی شد. داوران در این بخش از فیلم ' افسانه کرم هفتواد' به کارگردانی اصغر صفار و عباس جلالی یکتا از ایران تقدیر کردند.
همچنین هیات داوران این بخش از شخصیت اصلی فیلم 'بافنده' از افغانستان به کارگردانی ' محمد آیریک ' تقدیر کردند.
جایزه بهترین فیلم مستند به طور مشترک به فیلم ' 13 کیلومتر ' ساخته ' ولادیمیر تالکین ' از قزاقستان و فیلم 'کهکشان چقدر بزرگ است؟' اثر 'کسنیا الیان' از روسیه اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم داستانی این بخش به فیلم 'آوای تنبور' به کارگردانی 'آنیسا صبیری' از تاجیکستان تعلق گرفت .
جایزه ویژه هیات داوران هم به 'علی خوشدونی فراهانی' برای فیلم ' تکلیف ' اهدا شد.
مسابقه ملی
مسابقه ملی هم دیگر بخش نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش بود که داوری آن را امیر توده روستا، نیما جاویدی، طناز طباطبایی، مهدی منیری و جهانگیر نصری اشرفی بر عهده داشتند.
در این بخش 53 اثر شامل 27 فیلم مستند، 18 فیلم داستانی و 8 اثر پویانمایی اکران شد.
طناز طباطبایی پیش از اعلام نام آثار برگزیده از مسئولان استان و بابل خواست که برای احیای سینماهای تخریب شده بابل اقدام کنند.
برای بهترین پژوهش ، جایزه بخش ملی به آرمین ایثاریان برای فیلم اسرار دریاچه اهدا شد.
جایزه بهترین فیلمنامه فیلم داستانی به رضا جمالی برای فیلم داستانی 'صدای سارا' تعلق گرفت .
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و 50 میلیون ریال جایزه نقدی جشنواره برای بهترین کارگردانی پویانمایی به ملیحه غلامزاده برای فیلم 'کلاف' اهدا شد.
جایزه بهترین کارگردانی مستند این بخش به 'الهام معروفی' برای فیلم ' 330 سی سی خاطره' رسید. معروفی جایزه خود را به مردم خوزستان اهدا کرد.
جایزه بهترین کارگردانی فیلم داستانی برای فیلم 'گاو امریکایی' به 'فاطمه طوسی' اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران در این بخش هم به سه فیلم شامل 'آب سوخته' اثر مرتضی متویی، فیلم 'همجا' اثر مهدی قنواتی و فیلم 'تلقین' ساخته اشکان خیرنژاد تعلق گرفت .
جایزه بهترین فیلم بخش ملی نهمین جشنواره شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال به 'آرمین ایثاریان' برای فیلم مستند 'اسرار دریاچه' رسید.
بخش ترنه وا
بخش آثار بومی نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش که با عنوان ' ترانه وا ' برگزار شد که طی دوره پنج روزه برگزاری 228 فیلم از آثار فرستاده شده به دبیرخانه جشنواره متقاضی شرکت در این بخش ویژه فرهنگ و جغرافیای مازندران بودند که از این تعداد 24 فیلم به بخش نهایی راه یافتند.
هیأت داوران این بخش از 24 فیلم مرحله نهایی، آثار برگزیده را معرفی کردند، ولی از 2 انیمیشن و چهار فیلم داستانی هیچ فیلمی شایسته دریافت جایزه نشدند.
از بین فیلم های مستند این بخش لوح جشنواره و جایزه سه میلیون تومانی به فیلم ' خالو اسدالله ' اثر محمد عسگرخواه رسید.
جایزه ویژه مستند بخش ترنه وا به 'علی احمدی زرین کلایی' برای فیلم ' بر فراز صخره های مرتفع ' اهدا شد.
لوح تقدیر بخش ترنه وا نیز برای مستند 'ورس' به 'جواد وطنی' اهدا شد.
بخش جنگل های هیرکانی
بخش ویژه نهمین دوره جشنواره فیلم بین المللی وارش به نمایش آثار مرتبط با جنگل های هیرکانی اختصاص داشت که با همین نام نیز برگزار شد. در این بخش 243 فیلم متقاضی حضور بودند که هشت فیلم برگزیده اکران شدند.
جایزه بهترین فیلم بخش جنگل های هیرکانی شامل نشان یونسکو و تندیس جشنواره و جایزه 40 میلیون ریالی به یاسر طالبی برای مستند ' نفس های اخر ' اهدا شد. طالبی برای اکران فیلم مستند دلبند در جشنواره هات داکس کانادا حضور دارد و الهه نوبخت به نمایندگی از او جایزه را دریافت کرد.
جایزه بهترین کارگرداتی این بخش به رضا مجلسی کارگردان مستند 'به کجا می رویم؟' اهدا شد.
جایزه ویژه دبیر جشنواره
مهدی قربانپور دبیر جشنواره در این بخش گفت: من همپای هیات انتخاب همه فیلم های جشنواره را دیدم و عمیقا خوشحالم جشنواره نهم با بهترین ها برگزار شد. با احساس بسیار ویژه به دو فیلم جایزه اهدا و از همه دوستان بابت این که امکان اهدای جوایز بیشتر نبود عذرخواهی می کنم.
یکی از دو جایزه دبیر جشنواره به 'شهروز توکل' برای مستند ' نواجش' اهدا شد. توکل پس از دریافت جایزه ضمن قدردانی از مسئولان برگزاری جشنواره گفت: امیدوارم مسئولان حامی فیلم های مردم شناسی باشند. از فرهنگخانه مازندران که حامی تولید این اثر درباره استاد فقید احمد محسن پور بود نیز قدردانی می کنم.
دومین جایزه دبیر جشنواره به هادی احمدی برای فیلم 'دادا سلطنه' اهدا شد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره و مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران نیز جایزه خود را به مستند 'لوتوس' اثر محمدرضا وطن دوست اهدا کرد.
نشان های ویژه
علاوه بر معرفی برگزیدگان هر بخش، در این دوره از جشنواره چند نشان نیز به آثار منتخب داوران مربوط به هر نشان اهدا شد.
امسال دو نشان از انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، نشان ویژه انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، نشان ویژه انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) و نشان استاد داوود رشیدی به آثار منتخب اهدا شد.
هیات داوران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران متشکل از الهام حسامی، جعفر گودرزی و محمدرضا مقدسیان دو نشان این انجمن را به ترتیب به فیلم کوتاه داستانی 'تلقین' ساخته 'اشکان خیل نژاد' به عنوان بهترین فیلم کوتاه و فیلم مستند 'اسرار دریاچه' اثر 'آرمین ایثاریان' به عنوان بهترین مستند جشنواره بین المللی فیلم وارش اهدا کردند.
نشان ویژه انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران نیز از 27 فیلم مستند بخش مسابقه ملی و نامزد شدن 5 مستند با نظر مهدی باقری، سعید تارازی و رُزِت قادری اعضای هیات داوران اهدای نشان این انجمن به فیلم مستند 'پسران سندباد' ساخته رضا حائری به عنوان بهترین اثر مستند بخش ملی جشنواره بین المللی فیلم وارش اهدا شد.
هیأت داوران انجمن صنفی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) متشکل از الهام حسین زاده، امیدعبداللهی و کاظم ملایی فیلم کوتاه ' گاو امریکایی ' به کارگردانی 'فاطمه طوسی' را شایسته دریافت نشان ویژه این انجمن دانستند.
در پایانِ بخش اهدای جوایز، محمود شالویی با اهدای لوح تقدیر از مهدی قربان پور بابت تلاش در اجرای نهمین جشنواره فیلم وارش قدردانی کرد.