جشنواره بینالمللی فیلم «Alpinale Short Film Festival» یکی از قدیمیترین جشنوارههای فیلم در اتریش است. این رویداد بینالمللی در سال 1982 توسط «Otmar Rützler» و «Günther J. Wolf» تاسیس شده است سپس انجمنی متشکل از نویسندگان جوان و فیلمسازان در جهت پیشرفت این جشنواره گرد هم آمدند تا به ایدهپردازی و جهت دادن به برنامههای آن بپردازند. در سال 1985، برای اولین بار این جشنواره بینالمللی با به نمایش گذاشتن آثار فیلمسازان با نام «ALPINALE» در شهر«Bludenz» برگزار شد.
این جشنواره در سالهای آغازین فعالیت خود توانست موفقیتهای بیشماری را جشن بگیرد و از مهمانان بینالمللی متعددی استقبال کند. علاوه بر کارگردانانی چون «Luc Bondy»، «Michael Verhoeven، «Ivan Desnye»، میزبان سیاستمدارانی چون «Dr. Heinz Fischer» نیز بوده است. در شروع از این جشنواره به عنوان رویدادی آوانگارد یاد میشد، اما در طی گذشت زمان تمرکز آن بر روی فیلمهای «Alpine» و سپس فیلمهای اروپایی گذاشته شد. در حالی که امروزه بخش عمدهای از این تمرکز بر روی آثار اروپایی هچنان باقی است، «ALPINALE» سعی بر آن داشته توجه خود را بر آثار بینالمللی نیز متمرکز سازد.
پس از بازنشستگی مدیر وقت جشنواره «Günther J. Wolf» در سال 1990، «Luigi Seravalli» به طور موقت مدیریت جشنواره را بر عهده گرفت و پس از گذشت دو سال انجمنی با نام «ALPINALE Vorarlberg» دوباره سازماندهی شد و در سال 1993 وقتی شرایط جشنواره و انجمن به ثبات رسید «Michael Wieser» بخش فیلم کودکان «ALPINALE» را به موازات رقابت اصلی تأسیس کرد اما در سال 2008 جشنواره با رنسانسی رو به رو شد و انجمن تجدید ساختاری جدی کرد. «Manuela Mylonas» از اعضای هیئت مدیره و انجمن «ALPINALE» دعوت کرد تا با همکاری یکدیگر و تغییر قوانین، مفهومی جدید به این رویداد بیافزایند.
از بارزترین تغییرات این رنسانس میتوان به تمرکز بر بخش «فیلم کوتاه» اشاره داشت. در حالی که در سالهای اولیه «فیلمهای بلند» مورد توجه قرار میگرفت و «فیلمهای کوتاه» مورد کم لطفی واقع میشدند، در طول سالها «ALPINALE» به طور فزایندهای به یک جشنواره فیلم کوتاه تبدیل شد. این پیشرفت ممکن نبود مگر با تغییر قوانین و ساختار اولیه که در سال 2008 صورت گرفت. از آن زمان به بعد نام رسمی این رویداد، به «ALPINALE Short Film Festival» تغییر یافت.
اکنون سالانه بیش از 1000 فیلم کوتاه در چهار بخش «انیمیشن»، «ترسناک»، «داستانی کوتاه» و «داستانی کوتاه با محوریت موضوعی کودک و نوجوان» از بیش از 70 کشور از سراسر جهان جهت نمایش و داوری، به این جشنواره ارسال میشوند و حدود 30 اثر برای رقابت نهایی انتخاب شده و برای رسیدن به «تک شاخهای طلایی» به رقابت میپردارند.
جوایز جشنوارهی «آلپیناله» شامل موارد ذیل میباشد:
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین فیلم از نگاه هیئت داوران
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین فیلم کوتاه بینالمللی
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین آکادمی فیلم کوتاه
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین انیمیشن کوتاه
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
-
«تکشاخ طلایی» برای بهترین فیلم «کودکان»
از جمله افرادی که در این جشنواره حضور داشتند و نائل به حضور در«آکادمی اسکار» شدند:
-
2009, Götz Spielmann
-
2008, Jochen-Alexander Freydank
-
2016, Elite Zexer
-
2016, Felix Ahrens
-
2017, Katja Benrath's Watu Wote
-
2018, Vincent Lambe
-
2019, Guy Nattiv
گفتنی است «درگاه فیلم ایران» مفتخر است که با اثر «پوتین» به نویسندگی و کارگردانی «سید محسن پورمحسنی شکیب» و پخشکنندگی «درگاه فیلم ایران» به مدیریت «علیمحمد اقبالدار»، در 37امین دورهی این جشنواره بینالمللی حضور داشته و در بخش «بهترین انیمیشن از نگاه هیئت داوران» نامزد جشنواره شود.
جهت اطلاع از تاریخ ارسال آثار خود به جشنواره «اینجا» کلیک کنید.